زمان وبینار «وبینار مدیریت ثروت در عصر تحول دیجیتال» جناب آقای مهندس زنگنه از تاریخ 17 خرداد به تاریخ 19 خرداد تغییر کرده است.
وزارت اقتصاد عصر روز گذشته (11 خردادماه) از دو سامانه محیط آزمون تنظیمگری(سندباکس) بازار سرمایه و مرکز تعالی اقتصاد هوشمند و تحول دیجیتال شریف رونمایی کرد. به گفته رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در سندباکس بازارسرمایه ایدههای جدید که پیشتر کنار گذاشته شدند، در محیط آزمون به خوبی و به دور از محدودیتها فرصت رشد پیدا میکنند. در این نشست همچنین وزیر اقتصاد و دارایی با بیان اینکه رمزارزها قابلیت دور زدن تحریمها را دارند؛ اما باید با استخراجهای غیرقانونی مقابله کرد، اعلام کرد که درمورد رمزارزها به معاونت اقتصادی ماموریت داده شده و از بخش خصوصی خواست تا نظرات و پیشنهادهای خود را در این زمینه عرضه کنند.
در این مراسم همچنین از مرکز تعالی اقتصاد هوشمند رونمایی شد. این مرکز در دانشگاه شریف راهاندازی شده و قرار است اکوسیستمی شکل بگیرد تا استارتآپها بدون دغدغه بتوانند فعالیت کنند. از اهداف راهاندازی این مرکز کمک به خلق فرصتها برای کسبوکارهای جدید و اشتغالزایی مبتنی بر پیشرانهای تحول دیجیتال است. در این مرکز قرار است تحولات و پیشرفتهای جهانی اقتصاد هوشمند رصد شود، دوره آموزشی برای اساتید و معلمان و مدیران و دانشآموزان درحوزه اقتصاد هوشمند برگزار شود. خدمات، طراحی و مشاوره و نظارت در پروژههای اقتصاد هوشمند ارائه شود و نقشه راه و آیندهپژوهی در خصوص به کارگیری فناوریهای روز در صنایع مختلف تدوین شود.
متن کامل خبر: https://fabanews.ir/?p=16898
سازمان فناوری اطلاعات ایران در راستای تقویت و توسعه شبکههای اختصاصی و شناسایی سکوهای بومی نرم افزار محور (SD-WAN) در شبکه ملی اطلاعات، فراخوانی منتشر کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، فراخوان شناسایی شرکتهای دارای سکوی بومی شبکه گسترده نرم افزار محور (SD-WAN) توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران منتشر شد.
این فراخوان به استناد قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و در اجرای مفاد مندرج در اساسنامه سازمان فناوری اطلاعات ایران و نیز مصوبات شورای عالی فضای مجازی در خصوص شبکههای اختصاصی دستگاهها منتشر شده است.
مطابق با این فراخوان سازمان فناوری اطلاعات ایران در نظر دارد با استناد به بندهای 31،26،22،21،3 ماده 7 اساسنامه خود و سایر قوانین و مقررات بالادستی تقنینی مربوط در حوزه تخصصی فناوری اطلاعات، در راستای همگامی با فناوریهای مرتبط به روز رسانی شده، نسبت به شناسایی شرکتهای داخلی که توانایی تولید و توسعه سکوی شبکه گسترده نرم افزار محور (SD-WAN) برای توسعه و تقویت شبکههای اختصاصی در شبکه ملی اطلاعات دارند، اقدام کند.
توانایی مدنظر برای شناسایی این شرکتها شامل موارد زیر است:
- سازگاری با انواع اتصالات شبکه عبارتند از MPLS، LTE/5G، ADSL/VDSL و غیره
- رابط گرافیکی برای مدیریت یکپارچه شبکه گسترده (WAN)
- امکان پیکربندی انتها به انتها (End to End)، قالبسازی(Configuration Template) و خودکارسازی (Automation) مستقیم گرههای لبه از طریق مدیریت مرکزی
- امکان تعریف توپولوژیهای مختلف به ازای هر VPN
- مانیتورینگ دستگاههای لبه و ارائه گزارشهای آماری از وضعیت برنامههای کاربردی
- امکان multi-tenancy کنسول مدیریتی برای مدیریت شبکههای مختلف روگستر (Overlay)
- امکان استفاده از کلیه مسیرهای ارتباطی موجود (Multi-Link Aggregation) و انتخاب مسیر پویا و توانایی برقراری تعادل در چندین اتصال شبکه
- استفاده بهینه از مسیرهای شبکه برای کاهش هزینهها و افزایش گذردهی تونلهای شبکه (WAN Optimization)
- نظارت بر عملکرد برنامهها بر روی لینکهای ارتباطی و انتخاب بهترین مسیر بر اساس نیازمندیهای برنامههای کاربردی (Application Visibility & Application-aware routing)
- مسیریابی متمرکز و پویا با استفاده از معماری SDN و به روزرسانی شدن مسیرها در لبه به ازایِ هر توپولوژی و VPN
- استفاده از ZTP (Zero Touch Provisioning) در دستگاههای لبه برای ایجاد اتصال امن و خودکار به شبکه
- تعریف توافقنامههای سطح سرویس مختلف به ازای هر برنامه از طریق اندازهگیری کیفیت مسیر و مدیریت پهنای باند
- اتصال امن سایت به سایت (Site to Site) بین لبههای شبکه
- پشتیبانی از اتصال به سرویسهای Third Party
- تعریف سیاستهای امنیتی سازمان بهصورت متمرکز و یکپارچه
- End to End Segmentation روی شبکه روگستر (Overlay)
در این فراخوان به منظور تحقق نیازمندیها در خصوص موضوع SD-WAN از کلیه شرکتهایی که طبق قوانین و مقررات جاری کشور مجاز به انجام فعالیتهای فنی در حوزه شبکه و نرم افزار هستند و دانش، تجهیزات و راهحلهای بومی در این ارتباط دارند، دعوت به همکاری شده است.
این فراخوان برای شناسایی اولیه در خصوص توانمندی بخش خصوصی کشور منتشر شده و تا 15 اردیبهشت ماه 1400 زمان داده شده است که متقاضیان مدارک و مستندات خود را به معاونت دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات ایران ارائه دهند.
کد خبر 5187603
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اهدای لوحی به مدیرعامل بانک ملی ایران، اعلام کرد که این بانک طی سال 1399 در همگامی با تحول دیجیتال و تهیه نقشه راه استقرار بانکداری دیجیتال، توانسته با استفاده از قابلیت های نیروی انسانی و ظرفیت های فناورانه، رتبه برتر را در ارزیابی های این وزارتخانه میان بانک های دولتی و خصوصی شده کسب کند.
به گزارش ایسنا، بنابراعلام روابط عمومی بانک ملی ایران، در این لوح که طی جلسه شورای مدیران وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان های تابعه توسط دکتر فرهاد دژپسند به محمد رضا حسین زاده اعطا شد، آمده است: بانک ها در اقتصاد هوشمند نقش موثر و ویژه ای در هموارسازی مسیر رشد و توسعه اقتصادی دارند، به گونه ای که با گذار از دیدگاه «محصول گرا» به «مشتری گرا و خدمت محور» و ایجاد تحول و نوآوری در لایه های مختلف کسب و کار می توانند تامین کننده نیازها و انتظارات فعالان اقتصادی و مشتریان از طریق بهبود تجربه مشتری باشند.
وزیر اقتصاد تاکید کرده است که این فرایند مستلزم تطبیق باور، رفتار، منابع و ساختارها با نیازهای متغیر و متفاوت کسب و کارها و مشتریان از یک طرف و بهبود مستمر در فرایندها با بهره گیری از سایر بازیگران اکوسیستم جدید است که خود منجر به ایجاد بانک چابک تر با بهره وری بالاتر و هزینه عملیاتی کمتر خواهد شد.
گفتنی است بانک ملی ایران طی سال های اخیر با سرمایه گذاری و تلاش های گسترده در حوزه بانکداری الکترونیکی و دیجیتال، طی چهار رویداد «ملی شو» تعداد قابل توجهی از محصولات پیشرو و موثر خود در این حوزه ها را رونمایی و عملیاتی نموده است.
بام، بله، نشان بانک، نشان پرداخت، شصت، زرنشان، ایوا، بانک آفیسر، سککوک، ملی فاند، باجه آنلاین، دستگاه های خودگردان، BTM ، VTM ،Cashless و ... نیز شعب ملی پلاس بخشی از محصولات بانک ملی ایران در حوزه بانکداری دیجیتال هستند.
با همه گیری و سایه افکنی کرونا بر زندگی افراد، همه چیز دستخوش تغییر شده و شرایط زندگی مان با گذشته بدون کرونا زمین تا آسمان تفاوت پیدا کرده است. دنیای تکنولوژی و فناوری نیز از این تغییرات بی نصیب نمانده و میتوان گفت از بسیاری جهات، کووید 19 سرعت تحول دیجیتال را افزایش داده یا دست کم برای مقابله با این بحران که هنوز پایان آن مشخص نیست، ناچار به گسترش هرچه بیشتر فناوری هستیم.
در دوران همه گیری کرونا، در حالیکه کارمندان مجبور به کار در منزل شدند، شرکتها نیازمند سیستمهای هوش مصنوعی (AI) هستند که کار از راه دور و قدرت محاسبات را به منظور پشتیبانی بهتر تسهیل کنند. اما سوال است که چگونه شرکتها باید منابع خود را برای مواجهه با واقعیت تغییریافته و فناوری های جدید، آماده سازند؟ کارشناسان معتقدند که هوش مصنوعی باید کاربردی تر شود.
پیشرفت در حوزه هوش مصنوعی در حال حاضر به جایی رسیده که عملاً می تواند برای هر شغلی، راهکاری ارزشمند ارائه کند. کووید 19 با نیاز به کنترل از راه دور، نیاز به تغییر فوری در تحولات دیجیتال را دوچندان کرد. براساس گزارشی از گروه مشاوره بوستون، بیش از 80 درصد شرکت ها قصد دارند سرعت تحول دیجیتال خود را تسریع کنند، اما تنها 30 درصد تحولات دیجیتال محقق شده یا از آن فراتر رفته است.
بسیاری از پروژههای هوش مصنوعی در مقیاس کوچک قرار دارند و کمتر از یک چهارم شرکتهای موجود براساس گزارش 2020 McKinsey در هوش مصنوعی تأثیر قابل توجهی داشته اند. این امر به ویژه در صنایعی که دارای عنصر فیزیکی-دیجیتالی هستند، بیشتر صدق می کند.
با شروع همه گیری کرونا، شرکت ها نیاز به زیرساخت های کنترل از راه دور بیشتری دارند و درحالیکه بسیاری از زیرساخت های آن موجود است، دستیابی به مقیاس هدف همچنان نگران کننده است و رهبران دیجیتال باید در سال 2021 از این سد عبور کنند.
کارشناسان به پیشرفت رایانه های کوانتومی و تاثیرات مثبت آن امیدوارند و معتقدند رایانه های کوانتومی به دلیل توانایی پردازش الگوریتم های پیچیده، قدرت محاسباتی بالایی دارند و می توان اینگونه تصور کرد که این رایانه ها می تواند بر تولید و تحویل واکسن ها تأثیر بگذارند.
کارشناسان پیش بینی بینی می کنند که با رایانه های کوانتومی، کارهای بسیاری می توان انجام داد. یادگیری ماشین کوانتومی یک زمینه کاملاً جدید و بسیار نویدبخش است، اما برای پیشرفت به توجه سرمایه گذاران نیاز دارد.
فناوری های نوظهوری که به بهبود کووید کمک خواهند کرد
فناوری های جدید شامل هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، بیگ دیتا یا کلان داده ها، بلاکچین، 5G، چاپ سه بعدی، رباتیک، هواپیماهای بدون سرنشین، ویرایش ژن، فناوری نانو و فتوولتائیک خورشیدی است. این فناوری ها به سرعت در حال توسعه، نمایانگر بازار 350 میلیارد دلاری هستند که طبق پیش بینی ها در سال 2025، این رقم می تواند به بیش از 3.2 تریلیون دلار برسد.
از فناوری های جدید عقب نمانید
گزارش فناوری و نوآوری UNCTAD در سال 2021 هشدار می دهد که اگر جوامع فقیر تحت تأثیر موج جدید فناوری عقب بمانند، پیامدهای جدی برای اهداف توسعه ایجاد خواهد شد. این گزارش نشان می دهد که تلاش ها برای رهایی از شر کووید 19 فرصتی برای دولت ها و جامعه بین المللی است تا از فن آوری های جدید و در حال ظهور برای کاهش نابرابری های متمرکز استفاده کنند.
با این اوصاف مهم است که کشورهای درحال توسعه موج فناوری های مرزی را از دست ندهند، در غیر این صورت نابرابری ها عمیق تر می شود. به همین دلیل لازم است تا در این کشورها جوامع و بخش های تولیدی به خوبی آماده شوند و مهارت های لازم را ایجاد کنند.
درحالیکه کارشناسان معتقدند که فن آوری های جدید مزایای بسیار زیادی به همراه داشته است، اما اگر از توانایی سازگاری جوامع فراتر رود، پیشرفت های سریع می تواند نکات منفی ایجاد کند که باید هشیار بود. اختلافات بزرگی که امروز بین کشورها وجود دارد با شروع اولین انقلاب صنعتی بیش از 250 سال پیش آغاز شد. از آن زمان، هر جهش، پیشرفتی نابرابر را بین کشورها به وجود آورده است.
در این گزارش آمده است که تاثیر این نابرابری، به سیاست های ملی بستگی دارد. این تحقیق نشان می دهد که کشورهایی که از این فن آوری ها استفاده می کنند، عمدتا در آمریکای شمالی و اروپا هستند، در حالی که کمترین آمادگی در کشورهای جنوب صحرای آفریقا و سایر مناطق در حال توسعه حاکم است.
از این رو کارشناسان این حوزه، هشدار می دهند که دولت ها و سایر فعالان توسعه باید سریع آماده شوند. کشورهای در حال توسعه، به ویژه کشورهای کمترتوسعه یافته، نباید این موج جدید تغییر سریع فن آوری را از دست بدهند.
این گزارش همچنین خواستار مشارکت بیشتر کشورهای در حال توسعه در بحث های بین المللی در مورد تأثیر فناوری های مرزی و جدید است. در این گزارش عنوان شده که سازمان ملل متحد بستری بی طرف و قابل اعتماد ارائه می دهد که در آن جامعه بین الملل می تواند در مورد این موضوعات بحث برانگیز مشورت کنند.
علاوه بر این، این گزارش می گوید همکاری های بین المللی باید بر روی ایجاد ظرفیت های ملی قوی تر، افزایش مشارکت زنان، آینده نگری و ارزیابی فن آوری ها متمرکز باشد.
به گزارش ایسنا، درحالیکه پیشرفت فن آوری برای توسعه پایدار ضروری است، اما پیشرفت نامتعادل می تواند نابرابری ها را تداوم بخشد. موفقیت در قرن 21 نیاز به یک رویکرد متعادل دارد و کشورها باید خود را با این تغییرات سازگار ساخته و عقب نمانند.
ایسنا/اصفهان
منابع: unctad، venturebeat
دوران کرونا به کشورها و جوامع مختلف و از جمله جامعه و کشور ایران هم یاد داد که بسیاری از امور با گسترش فناوری دیجیتالی با کارایی بهتر و با هزینه کمتر قابل دسترسی است و باب تحول دیجیتال را در ایران هم گشود، شرایط دنیا نشان داد که موفقیت حق کسانی است که اهل تغییر و تحول هستند.
جامعه بشری تاکنون چهار انقلاب صنعتی را تجربه کرده که در عصر حاضر در انقلاب چهارم صنعتی قرار دارد. هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، دادههای بزرگ و فناوری بلاکچین و... از ویژگیهای این عصر هستند که باعث میشوند خلق ارزش، تبادلات اجتماعی و فعالیتهای کسبوکار و هر آنچه انسان فکر میکند دچار تحول شوند. در حال حاضر حدود 70 درصد جمعیت دنیا به موبایل متصل هستند و قریب به 60 درصد کاربر اینترنت هستند و قریب نصف جمعیت دنیا در شبکههای مجازی فعالاند. کشورهایی که هسته اصلی فناوری دیجیتال (زیرساختهای فنی و خدماتی) را فراهم کردند، از بقیه کشورها در تحول دیجیتال جلوتر هستند و اقتصادشان مبتنیبر پلتفرمها و خدمات دیجیتالی سوار شده است. اما مرحله بعد تحول در ابعاد و ماهیت کارها و محصولات، الگوریتمها، تجارت و کسبوکارهاست که هنوز در بسیاری کشورها ضعیف و بهصورت مبتدی است.
شیوع ویروس کرونا در اوایل سال 2020 میلادی بر شتاب تطابق، تغییر بینشها و آیندهنگری فعالیتهای مبتنیبر فناوری دیجیتال سرعت بخشیده است که درحالحاضر سیستمهای آموزشی، خردهفروشی کالا و خدمات، حملونقل و حتی خدمات دولتی و... در این حوزه گسترش زیادی یافتهاند. در این زمینه آمادگی دیجیتالی و شدت استفاده دیجیتالی در کنار داشتن سطح مهارت لازم چگونگی آثار و پیامد حرکت به سمت دیجیتالیشدن جوامع را به شکل متفاوت رقم میزند. در سالهای اخیر در ایران با گسترش پهنای باند موبایل، گسترش استفاده از اینترنت شتاب زیادی گرفته است، اما در این خصوص شکافی در ارتباط با گسترش پهنای باند لازم متناسب با گسترش و نفوذ آن در فعالیتهای مختلف (طرف تقاضا) و همچنین سرعت تحول جهانی آن مشاهده میشود که برای کسب بازدهی لازم در آینده باید بهسرعت مرتفع شود. همچنین عدالت دیجیتالی و کاهش شکاف دیجیتالی باید در کشور رعایت شود. در مورد دوم، در حال حاضر استانهای تهران، سمنان، البرز، اصفهان و یزد بالاترین شاخص توسعه دیجیتالی را دارند، اما سر طیف دیگر این موضوع مربوط به استان سیستانوبلوچستان، لرستان، کهگیلویهوبویراحمد، آذربایجان غربی، خراسان شمالی و جنوبی و کردستان است که باید مرتفع شود.
عصر جدید تحول دیجیتال زندگی و کسبوکارها را متأثر خواهد کرد و انسان و ماشین با هم به شکل یک تیم عمل خواهند کرد و همگرایی ماشین و انسان زیاد خواهد شد. مسئله در عصر حاضر موافق یا مخالف این فناوری و این تحول در دنیا نیست و مسئله روز جوامع فلسفه اخلافی احتمالی و ارزشهای جدید برای انسان و جوامع است. تحول دیجیتال باعث میشود که دستگاههای موبایل نقش مغز بیرونی انسان را به خود بگیرند و یک تخریب دیجیتالی (Digital disruption) در جوامع بشری اتفاق بیفتد. امروزه کوچکترین ماشینها میتوانند بزرگترین ترنها را از ریل خارج کنند.
بنابراین حرکت به سمت تطابق و آیندهنگری نسبت به این فناوریها اجتنابناپذیر است و انتخابی نیست. در حال حاضر از هر ده کسبوکار پیشرو در دنیا چهار تای آن دچار تخریب دیجیتالی میشوند و متوسط طول عمر 500 بنگاه برتر دنیا از حدود 67 سال در سال 1928 به بین پنج تا ده سال در سال 2020 رسیده است و این گوشزد میکند که تحول دیجیتال نیازمند برنامهریزی برای نوآوری در کسبوکارهاست و تقربیا از سال 2020 میلادی با شیوع ویروس کرونا شدت و شتاب آن هم زیاد شده و بنابراین تخریب دیجیتالی به شدت در همه امور سرعت گرفته است و خبرهای زیادی را در این رابطه در دنیا در آینده خواهیم شنید. ویژگی این تخریب دیجیتالی این است که در اکثر فعالیتها مالکیت دارایی فیزیکی، تولید محتوا، زیرساخت لازم، انبار، اپلیکیشن، سینما، پول و... ازسوی شرکت اصلی هدایت نمیشود؛ برای مثال شرکت اسنپ، صاحب هیچ تاکسیای نیست یا فیسبوک هیچ محتوایی خودش تولید نمیکند یا شرکت اپل مالک اپلیکیشنها نیست و ... این تحول ساختاری به صاحبان کسبوکار و مدیران و سیاستگذاران گوشزد میکند که فعالیت بر مبنای اصول و قواعد متعارف قبلی دیگر پاسخگوی نیازهای جامعه و بازار نیست و نیازمند نوآوری در این حیطه است.
در صورت عدم حرکت به سمت نوآوری یا ازکارافتادگی رقم خواهد خورد و یا کارایی فعالیت بسیار نازل خواهد بود که در نهایت خدمات آنها توسط جامعه مطرود خواهد شد. برای این امر تحول در مدیریت و مبتنیبر نوآوری لازم است. ایجاد یک سیستم مدیریت پویا مبتنیبر نیازهای جامعه و بازار و فناوریهای روز دنیا، تخریب خلاق ارزش در جامعه و بازار و استمرار و پایداری مدیریت به سمت نوآوری در کنار فهم تخریب خلاق و طراحی اکوسیستم سازماندهی تخریب از جنبههای مهم استفاده حداکثری از تحول دیجیتال است که باید در اقتصاد و جامعه ایران هم اتفاق بیفتد. برای این مهم لازم است نگرشها، آیندهنگری و قدرت تطابق جامعه در کنار نیروی محرکه لازم برای خلق ارزش متناسب با فرهنگ جامعه فراهم شود تا بتوان از تحولات دیجیتالی دنیا در ارتقای کارایی، تولید، رشد اقتصادی و در نهایت رضایتمندی و شادمانی جامعه بهره گرفت.
با توجه به کشف واکسن کووید 19 و در جریان تولید انبوه قرارگرفتن آن و شروع کشورها به تزریق آن به افراد جامعه در برخی کشورها، احتمال اینکه ظرف یک سال آینده فعالیتهای مختلف به حالت عادی برگردند، بسیار زیاد است... ت. ؛ بنابراین داشتن برنامه، اقدام، نظارت و اجرا برای همه کسبوکارهای خصوصی و دولتی و همراستاشدن با تحولات فناوری دنیا برای بهرهگیری از فرصتهای احتمالی یک ضرورت است.
منبع: روزنامه شرق به قلم اسفندیار جهانگرد دانشیار دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: افتتاح سایت جدید 5G ، تنها یک سایت نیست بلکه آغاز یک راه جدید و یک تحول جدید در کشور است.
به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین فلاح جوشقانی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم راهاندازی پنجمین سایت تجارینسل پنج تلفنهمراه (5G) ایران و ایرانسل در شیراز، گفت: 5G تنها یک تکنولوژی نیست که در امتداد نسل سه و چهار باشد، بلکه یک زیستبوم است که تحول دیجیتال را در همه عرصهها تسریع میکند و این تحول، صرفاً در حوزه موبایل اتفاق نمیافتد بلکه یک توسعه متوازن است که انشاءالله باید در همه عرصهها اتفاق افتد تا به شهر هوشمند، اقتصاد دیجیتال، تحول دیجیتال و… برسیم.
فلاح جوشقانی افزود: همه کشور در یک سال گذشته درگیر کرونا بود، اما با همه معایبی که داشت، شاهد بودیم که حوزه ارتباطات را در کشور پررنگ کرد و شاهد بودیم که بر اساس تکنولوژیهای جدید میتوان خیلی از امورات کشور و امورات شهر را انجام داد. در عرصهای که همۀ دنیا غافلگیر شد، این تکنولوژی بود که به کمک آمد و هر چند که شرایط همچنان شرایط سختی است، اما در یک سال گذشته، ما بیش از 2.5 برابر افزایش ظرفیت استفاده مردم از شبکههای ارتباطی را داشتیم که به خصوص در حوزه تلفنهمراه به خاطر گستردگی بیشتری که در کشور داشته، بیشتر رخ داده است. وی تأکید کرد: افتتاح این سایت 5G ، تنها یک سایت نیست بلکه آغاز یک راه جدید و یک تحول جدید در کشور است.
فلاح جوشقانی تصریح کرد: به عنوان رگولاتور از شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل تشکر میکنم که همواره در عرصۀ تکنولوژیهای جدید، پیشقدم بودند. این اولین سایتی است که بعد از تهران، در کشور مورد بهرهبرداری قرار میگیرد و خود سایت نیز از لحاظ فنی و ساختاری، یک سایت جدید و متفاوت با سایتهای دیگر است. شکیل است و امکانات سایت داخل دکل سایت نصب شده و به فضای بسیار کمتری نیاز دارد. انشاءالله آغازی باشد که در کل کشور به سمت نصب این نوع سایتها پیش برویم. رئیس رگولاتوری همچنین خواستار اهتمام مسؤولان استانی به توسعۀ ارتباطات ثابت در کنار ارتباطات همراه و موضوع همگرایی در ارتباطات شد.
شهاب خدامرادی مسئول هوشمندسازی ستاد توسعه فناوری فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفتوگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره فعالیت و همکاری های این ستاد توضیح داد: در حوزه شهری با مرکز کنترل ترافیک تهران همکاری زیادی داشتیم و هر زمان شهرداری و دهیاری های کشور اعلام نیازمندی کردند، همکاری کردیم.
او درباره فعالیت هوشمندسازی حمل و نقل توضیح داد: فعالیت های ما در زمینه افزایش دقت دوربین پلاک خوان و ثبت تخلف، مدیریت هوشمند ناوگان، توسعه استفاده از سامانه پایش یک پارچه ناوگان برای حمل و نقل عمومی جای می گیرد.
او ادامه داد: در مجموع 50 الی 60 مورد نیازمندی از سازمانهای مختلف اعلام شده است که برنامه داریم تا امسال آنها را حل و فصل کنیم.
خدامرادی با اشاره به اینکه یکی از هدفهای اصلی ما کاهش تصادفات جاده است، توضیح داد: هرساله آمار تصادفات جاده مخصوصا در دوران مسافرت نگران کننده بوده است. پروژه ای مشترک با سازمان اورژانس کشور برای کاهش تلفات جادهای داریم و این پروژه شامل نصب سامانه تماس اضطراری روی خودروهاست. این فناوری محل و زمان دقیق سانحه را به مراکز امداد رسانی به صورت خودکار اطلاع میدهد و باعث افزایش سرعت کمک رسانی می شود.
او ادامه داد: پروژه ای دیگری هم داریم که تحلیل داده های سامانه پایش هوشمند ناوگان جاده ای است و با تحلیل رفتار رانندگان آنها را به صورت خوشه ای دسته بندی و از تصادفات جاده جلوگیری میکند.
مسئول هوشمندسازی بیان کرد: فقط معطوف به تهران نیستیم و با بیش از 10 شهرداری استانهای دیگر در ارتباط هستیم همچنین 180 شرکت دانش بنیان که در 12 حوزه طبقه بندی میشوند مسئول رفع نیازهای آنها هستند.
منبع: باشگاه خبرنگاران
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، غلامعلی رخشانی مهر، در مراسم افتتاحیه نخستین پویش #هرهفته_الف_ب_ایران و بهره برداری 5 طرح بزرگ توزیع برق کشور در قالب 8 هزار و 142 پروژه پروژه توسعه، احداث، اصلاح و بهینه سازی شبکه برق، در خصوص چرایی و ضرورت اجرای تحول دیجیتال و هوشمندسازی گفت: اقتصاد یارانهای برق، محدودیت منابع مالی و کاهش سرمایه گذاری جهت توسعه زیرساختهای صنعت برق باعث شد تا به دنبال کاهش هزینههای تمام شده طرحها و هزینههای جاری باشیم.
وی با بیان اینکه نیاز صنعت برق برای ارتباط دوسویه با مخاطبان و مشترکان خود نیز از دیگر دلایل حرکت به این سمت بود، ادامه داد: تنها راه رسیدن به این مهم هوشمندسازی صنعت برق و ایجاد تحول دیجیتال بود که به همین دلیل در دو سال گذشته با تدوین 24 برنامه، برای دستیابی به این هدف حرکت کردیم.
معاون هماهنگی توزیع توانیر اظهار داشت: برنامههای مذکور در قالب 5 محور شامل بهبود حاکمیت شرکتی و ارتقای سلامت اداری، تاب آوری و افزایش قابلیت اطمینان، مدیریت انرژی، مدیریت هوشمند ارتباط با مشتریان و اصلاح اقتصاد صنعت توزیع برق تقسیم بندی و برای هر کدام مجری جداگانهای تعیین و مأموریتهای ویژهای به شرکتهای توزیع ابلاغ شد. هم اکنون شاهد اجرای 100 درصدی 12 برنامه از میان برنامههای مذکور هستیم و دیگر برنامهها نیز بهزودی به صورت کامل اجرایی و پیاده سازی میشود.
معاون هماهنگی توزیع توانیر با اشاره به اینکه امروز از دست اندرکاران طرحهای ساز و کاری تحول دیجیتال و هوشمندسازی صنعت برق تقدیر میشود، افزود: از آنجا که فاصله شرکتها در اجرا و پیاده سازی برنامههای مذکور بسیار کم بود، با تشکیل باشگاه 10 تاییها، 10 شرکت نخست در هر برنامه مشخص شدند.
رخشانی مهر از قبض سبز، توسعه خدمات غیرحضوری، هوشمندسازی مراکز اتفاقات (طرح هما)، توسعه سامانه نظارت مکانیزه طرحها (طرح سنم)، توسعه سامانه چاوش (چشم انداز اصلاح ولتاژ شبکه)، کاهش تلفات شبکه توزیع برق به کمتر از 9.7 درصد، تدوین برنامههای 098 و برنامههای 099 را از جمله این برنامهها عنوان کرد و گفت: راه اندازی مرکز ملی پایش صنعت برق، مرکز ملی پایش کنتورهای هوشمند کشور، سامانه پوششهای بیمهای در صنعت توزیع برق و جایگزینی شبکه فرسوده مسی با کابل خودنگهدار از دیگر برنامههایی است که هم اکنون به صورت کامل اجرا شده و در هر برنامه نیز 10 شرکت اول شناسایی شده است.
کد خبر 5182970
منبع: مهر
در راستای حل مسائل کلان کشور با بهرهگیری از ظرفیت فناوریهای تحولآفرین و با هدف توسعه اقتصاد دیجیتال، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات «سند تحول دیجیتال» را تدوین و به هیئت دولت ارائه نموده است.
به گزارش «پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیئت دولت» یکی از برجسته ترین حوزهها از بُعد تأثیر بر بخشهای مختلف کشور و الگوهای کسب وکاری که تغییرات قابل توجهی را با خود به همراه داشته است، توسعه فناوریهای تحول آفرین و به تبع آن شکلگیری تحولات دیجیتال میباشد.
امروزه سرعت روزافزون نفوذ فناوریهای نوین در ساختارهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و ... و ارائه شبکههای دیجیتالی از طریق تعامل ارکان تحول دیجیتال در سه لایه توانمندساز، کاربرد و آثار، تهیه و تدوین «سند تحول دیجیتال» را ضروری ساخته است .
به بیان دیگر، ایران با بهرهگیری از تحول دیجیتال و فناوریهای تحول آفرین قادر خواهد بود با حل چالشهای کلان به بهبود شرایط مردم، کسبوکارها و دولت کمک نماید که چنین رویکردی موجب توسعه فضای کسبوکار شده، فرهنگ سازی در جامعه و بهرهمندی از مزایای هوشمندسازی را در ارائه خدمات دولت به شهروندان و کسب و کارها تسهیل مینماید.
ایجاد زیرساخت های توانمندساز نظیر زیرساخت حقوقی، هویت، امنیت و صیانت، سواد و مهارت دیجیتال، دادهباز و شفافیت و نیز زیرساخت فناوری و حکمرانی برای برخورداری از آثار اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی در حل مسائل اولویت دار کشور با رویکرد تحول دیجیتال، از جمله ماموریت های این سند خواهد بود.
لذا در راستای حل مسائل کلان کشور با بهرهگیری از ظرفیت فناوریهای تحولآفرین و با هدف توسعه اقتصاد دیجیتال در کشور، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات «سند تحول دیجیتال» و نقشه راه اجراي آن در سطح ملي را به عنوان سند پایه توسعه تحول دیجیتال در کشور و با رویکرد کوتاه مدت تدوین و با قید فوریت برای سیر مراحل تصمیم گیری به هیئت دولت ارائه نموده است.
گفتنی است این سند پیشنهادی، مراحل بررسی خود را در کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک هیئت دولت طی می کند.